22 Şubat 2014 Cumartesi

KADAYIFLI MUHALLEBİ


MALZEMELER
.1litre süt
.1su bardağı un
.2 su bardağı şeker
.yarım paket margarin
.1su bardağı ceviz
.1tane Vanilya
.250 gram kadayıf

YAPILIŞI
Süt,şeker ve un kaynayana kadar karıştırılır.kazandıktan sonra içine yağı ve vanilyası konulur.yağ eridikten sonra ateşten alınır ve mixerle 5-10 dakika çırpılır.ufak ufak dogradiğımız kadayıflar tavada rengi hafif koyuLAşana kadar kavrulur.
Borçama kadayıfin yarısı serilir üzerine cevizin yarısı serpilir ve muhallebinin tamamı üzerine dökülür.üzerine kadayıfin kalani dökülür en son cevizle süslenir.AFİYET OLSUN:-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder